HOV ontvangt Noors top orkest

11-05-2014 door jan

Eind mei komt Opus ’82 een blaasorkest uit Oslo naar Nederland. Harmonie Orkest Vleuten is ‘gastheer’. Opus ’82 en HOV zullen op 31 mei samen een concert verzorgen in theater Vleuterweide. Kaarten voor dit concert kunt u onderaan deze pagina reserveren.

poster 31 5 2014

Hoe het is gekomen

Enkele jaren geleden meldde zich een klarinettist bij HOV. Deze klarinettist bleek uit Noorwegen te komen en bleek ook nog eens heel verdienstelijk te spelen. Zo kon het gebeuren dat Simen al na hele korte tijd op de plek van de concertmeester terecht kwam. Na een paar jaar mee te hebben gespeeld zat zijn verblijf in Nederland er op en keerde hij terug naar Noorwegen. De contacten zijn echter gebleven; en zo ontstond het idee om met het Noorse orkest naar Nederland te komen.

Opus ‘82

Opus ’82 is opgericht in 1982. Het is daarmee een relatief jong orkest. Niet alleen in kalenderleeftijd, maar ook van geest; het orkest is altijd op zoek naar vernieuwende concert concepten en uitdagende muziek. Het orkest heeft geen uniformen en focust zich op geven van kwalitatief goede concerten.
Het orkest doet jaarlijks mee aan de Noorse kampioenschappen in Trondheim en presteert daar consequent goed. Opus is daarmee een van de betere orkesten van Noorwegen.
Het orkest staat sinds 2011 onder leiding van Andeas Grønneberg. Andreas speelt beroepsmatig tuba in een militair orkest en dirigeert daarnaast.

Holland tour 2014

Leden van het HOV zullen het orkest op donderdag 29 mei van Schiphol ophalen. Aansluitend zal het orkest gaan repeteren in Vleuten. Later die dag staat Utrecht op het programma (met stadswandeling, bezoek aan Oud Daen, eten in de werven, beklimmen van de dom en speciaal voor de jongelui – onderdompelen in het studentenuitgaansleven). De volgende dag vertrekt het orkest naar Amsterdam. Na diverse sight-seeing activiteiten en eten / varen op de pannenkoekenboot zal samen met de Amsterdamse Tramharmonie een concert worden gegeven. Zaterdag zullen de leden van het orkest in en om Vleuten / Haarzuilens te vinden zijn (fietstocht, bezoek aan kasteel, picknick etc). Aan het einde van de middag verzamelen HOV en Opus ’82 zich in Theater Vleuterweide om daar ’s avonds samen een concert te geven. Het belooft een top concert te worden. Volgende dag keren de Noren weer huiswaarts.

Adezi concert

Het concert maakt deel uit van de Utrechtse concertserie Adezi waar HOV partner van is. Tijdens het concert begeleiden beide orkesten eveneens een getalenteerde solist. Matthijs Leffers (bastuba talent en winnaar solistenconcours) zal door Opus ’82 worden begeleid bij zijn uitvoering van Fnugg Blue van componist Øysetin Baadsvik. HOV zal samen met Luuk Meeuwis (18 jr -winnaar Classic Young Masters 2013) het concert voor altsaxofoon van Binge spelen. Tevens zal HOV een stuk ten gehore brengen dat ook op het concours eind dit jaar gespeeld zal gaan worden. Als liefhebber van blaasmuziek en/of fan van het HOV mag u dit concert niet missen. Voor meer info over het programma klikt u hier of op de ADEZI site.