HOV op concertreis naar Berlijn

04-11-2014 door jan

Na een intensieve periode van voorbereiding is het Harmonie Orkest Vleuten, in de vroege ochtend van donderdag 30 oktober met de bus vertrokken voor een vijfdaags bezoek aan de wereldstad Berlijn.

Tachtig orkestleden en enkele fans verzamelden zich in aller vroegte bij De Schakel in Vleuten, het gebouw waarin de vereniging ook wekelijks repeteert. Stipt om zes uur vertrok het gezelschap met de bus naar Berlijn. De concertreis vormde een belangrijke stap in de voorbereiding op het muziekconcours (concertwedstrijden), waaraan het HOV op 29 november a.s. in Veldhoven zal deelnemen.

Direct na aankomst op donderdagavond gaf het A-orkest een concert in de zeer indrukwekkende en beroemde Gedächtniskirche in het centrum van Berlijn. Tijdens het concert werden fraaie muziekstukken van onder andere Wagner, Doss, Binge en Appermont ten gehore gebracht.
Het publiek was zeer lovend over het concert en het indrukwekkende optreden van de solist op alt-saxofoon, Christiaan van der Weij. In de stijlvolle Emmauskirche is afgelopen zaterdagavond een tweede concert gegeven. Ook hier weer veel lovende woorden voor het optreden van het orkest en de solist.

Op een zeer tot de verbeelding sprekende locatie pal naast de restanten van de Berlijnse muur is door dirigent en orkest nog intensief gerepeteerd om over enkele weken in Veldhoven goed voor de dag te komen. Naast het musiceren was er ruim voldoende tijd om Berlijn te verkennen en vooral ook veel plezier met elkaar te beleven. Zowel in muzikaal als in sociaal opzicht is het een zeer geslaagde reis geweest. De plannen voor een volgende reis liggen al weer klaar…..

Bent u benieuwd wat het HOV op concours gaat spelen? Kom dan op 16 november luisteren en kijken naar het concert in Theater Vleuterweide voor optredens van het A-orkest van HOV en het grote orkest van de Koninklijke Harmonie uit Beek en Donk.

GKircheBerlijn