Geslaagde workshops Leidsche Rijn Festival

31-08-2016 door webmaster

Zondag 28 augustus werd door Cultuur19 in het Amaliapark het Leidsche Rijn Festival georganiseerd. Harmonieorkest Vleuten was erbij en heeft op dit culturele festival drie muzikale workshops voor kinderen gegeven.

Het Leidsche Rijn Festival stond dit jaar in het teken van De Grote Trek van Leidsche Rijn. Onder dezelfde naam werd een parade door Leidsche Rijn georganiseerd. Deze parade met lokale en internationale groepen in fraaie uitdossingen kwam in de loop van de middag aan op het festivalterrein.LR Festival

 Zelf muziek maken

Voor de workshops van Harmonieorkest Vleuten had dirigent en workshopleider Christiaan van der Weij een toepasselijk muziekstuk uitgekozen: De Grote Dierenparade van Rossini. Deelnemers aan de workshop maakten kennis met een eenvoudige vorm van muzieknotatie, kregen een korte uitleg over de rol van de dirigent voor een orkest en mochten vooral zelf samen muziek maken op kleine slagwerk- en percussie-instrumenten.LRF2

In de herhaling

De eerste workshop werd om 11 uur gegeven op het hoofdpodium van het festivalterrein. In de loop van de dag werd de workshop elders op het terrein nog een paar keer aangeboden. Verschillende kinderen vonden het zo leuk dat ze er speciaal nog een keer voor terug kwamen. Een mooier compliment is eigenlijk niet denkbaar! Al met al een geslaagde bijdrage van Harmonieorkest Vleuten aan dit lokale culturele jeugdfestival, dat volgend jaar zeker weer navolging mag krijgen.LRF3