HOV organiseert jeugdfestival UtrechtBlaast

01-06-2017 door webmaster

Een leuk festival voor jeugdorkesten is er in Utrecht of directe omgeving nog niet. Dat gaat veranderen. Harmonieorkest Vleuten organiseert op zaterdag 18 november 2017 het jeugdfestival UtrechtBlaast. Een festival maar dan net even anders,

Het festival draait om genieten van zelf muziek maken én van de muziek van andere orkesten, gecombineerd met veel gezelligheid.  Tijdens het festival krijgt elk jeugdorkest 30 minuten podiumtijd om zo te laten horen wat zij in huis hebben. Voor dit festival wordt speciaal een muziekstuk gecomponeerd. Dit stuk geldt als een verplicht werk voor alle orkesten. Het belooft een bijzonder stuk te worden, dat een beroep doet op de creativiteit van de muzikanten. Naast dit verplichte werk, kies je als orkest zelf de andere muziekstukken die je wilt laten horen.

Workshops

Naast de inspeeltijd (30 min) en podiumtijd (30 min) voor je orkest heeft het festival meer te bieden. Je kunt gaan luisteren naar de andere orkesten, maar je kunt ook deelnemen aan één of meerdere workshops. De workshops zijn gericht op samenwerken en zullen voor iedereen verrassend zijn. Alle muzikanten mogen de hele dag meedoen. We verwachten dat je als orkest in ieder geval één heel dagdeel deelneemt (ochtend: 09.30-12.30 uur of middag: 13.00 – 16.00 uur).

Voor zowel individuele muzikanten als voor het orkest is er veel te halen op dit ‘net even andere’ festival.
Iedereen gaat een muzikale ervaring rijker weer naar huis. Per dagdeel zal er ook een ‘winnaar’ bekend gemaakt worden. Wie neemt de felbegeerde UtrechtBlaast bokaal mee naar huis?

Praktische informatie

De kosten voor het jeugdfestival zijn: €50,- per orkest + €3,- per muzikant. Als je bijvoorbeeld deelneemt met een orkest van 20 muzikanten betaal je: €50 + (20 x €3) = €110,- Dit is de prijs voor een volledig verzorgd festival. Inbegrepen is:

  • Een supergezellige en muzikale dag
  • 1 muziekstuk (orkestpartijen en partituur) – kun je ook na het festival spelen en uitvoeren
  • Half uur podiumtijd en optreden in concertzaal met heel goede akoestiek
  • Professionele jury die opbouwende feedback geeft op uitgevoerde programma
  • Diverse muzikale workshops (iedereen kan minstens aan 1 workshop deelnemen)
  • Limonade, thee en wat lekkers voor de muzikanten

Het UtrechtBlaast jeugdfestival vindt plaats op zaterdag 18 november 2017. Je kunt je als orkest de hele dag vermaken op het festival. We verwachten dat je minimaal één dagdeel (ochtend/ middag) reserveert voor het festival. Het festival start om 09.30 en is rond 16.00u afgelopen. Locatie: Cultuurcampus, Burchtpoort, 3452 MD Vleuten (voldoende gratis parkeergelegenheid).

Aanmelden?

Klik hier om het aanmeldformulier voor jullie orkest in te vullen. Wees er snel bij, vol = vol. De plaatsing van orkesten geschiedt op volgorde van inschrijving. Binnen maximaal één week na het toesturen van het aanmeldformulier hoor je of jullie orkest geplaatst is.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op Bianca, Harmen, Martien, Lysbeth of Laurien via jeugdcommissie@harmonieorkestvleuten.nl