Imagination in CineMec Utrecht op 18 juni

01-06-2017 door webmaster

Zondagmiddag 18 juni toveren het A- en B-orkest van Harmonieorkest Vleuten de grote zaal van bioscoop CineMec Utrecht om tot een concertzaal waar beeld en muziek tot de verbeelding gaan spreken. Bestel nu via deze link je kaarten voor ‘Imagination’. Vrije plaatskeuze!

Het A-orkest o.l.v. Arjan Gaabeek speelt na de pauze Symphony nr. 1 The Lord of the Rings van Johan de Meij in samenwerking met zandkunstenaar Immanuel Boie.

Deze symfonie is inmiddels een klassieker in de harmoniewereld en bestaat uit vijf delen die elk een personage of streek uit het boek In de ban van de ring van Tolkien verbeelden. De vijf delen zijn achtereenvolgens: Gandalf (The Wizard), Lothlórien (The Elvenwood), Gollum (Sméagol), Journey in the Dark (The Mines of Moria) en Hobbits.

Een muzikaal verhaal in zand verwoord

In drie kwartier ontvouwt zich een prachtig muziekverhaal waarin De Meij alle facetten van een harmonieorkest benut. Met trompetten die het ochtendgloren aankondigen, soloklarinetten die de elfen van Lothlórien verklanken en drums die de beklemming van een donkere mijnschacht weergeven. De muziek vertelt een verhaal dat door zandkunstenaar Immanuel Boie op een unieke manier in beelden wordt omgezet. Deze beelden zullen live op het grote bioscoopscherm worden vertoond. Door zand te strooien op een matte glasplaat met licht eronder, ontstaan donkere lijnen of vlakken. Daarin worden steeds nieuwe beelden getekend door zand weg te halen waar nodig. Dit wordt gefilmd en geprojecteerd op een groot scherm. Het is een kunstvorm die, zoals muziek, niet om het eindresultaat draait, maar om het proces: het omvormen van de ene tekening in de andere. Als de laatste noot heeft geklonken verdwijnt het zand terug in een doosje.

Foto: Ine Copal

Het B-orkest opent de middag. Dit orkest zorgt altijd voor leven in de brouwerij en speelt filmmuziek o.a. die van Harry Potter. Deze muziek past perfect bij de tentoonstelling Harry Potter: The Exhibition die momenteel in CineMec Utrecht te zien is. Bij zo’n enthousiast orkest mag interactie met het publiek niet ontbreken. Dat belooft wat voor de uitsmijter van het eerste deel voor de pauze…

Zondag 18 juni 2017, aanvang: 14:00 uur, toegang: € 15 inclusief pauzedrankje. CineMec Utrecht, Berlijnplein 100 (Leidsche Rijn). Kaarten
zijn verkrijgbaar via Pathé.  Let op: op de kaarten staan stoelnummers, maar er is vrije plaatskeuze! Dus heb je al kaarten en willen de buren ook mee? Gewoon bestellen en gezellig naast elkaar genieten van het concert!