B-orkest

Leerlingen of muzikanten die iets verder zijn in de muzikale ontwikkeling, maar nog niet toe zijn aan spelen in het A-orkest, kunnen meespelen in het B-orkest. Het B-orkest staat onder leiding van Matthijs van Ganzewinkel. Het orkest repeteert elke woensdagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur.

In het B-orkest spelen muzikanten met het niveau van ongeveer diploma A (landelijke richtlijn harmonie en fanfareorkesten) of hoger. Bedoeling is om de muzikanten verder voor te bereiden op instroom in het A-orkest. De muziekstukken en concerten zijn hier dan ook serieuzer van opzet, echter het speelplezier staat ook hier voorop. Het orkestspel en samenspel worden hiermee verder ontwikkeld evenals de gang van zake bij repetities en concerten . Wel is het repertoire in overleg met de eigen muziekcommissie gekozen en sluit zoveel mogelijk aan bij het niveau en de interesse van de muzikanten.

B_vlinderhof

De afgelopen jaren heeft het B-orkest op de meest uiteenlopende locaties gespeeld, binnen én in de openlucht. Ook zijn er regelmatig optredens op scholen om daar kinderen in aanraking te laten komen met muziek maken in harmonieverband. En dan ontdekken de toehoorders als snel: wat is samen muziek maken leuk! Verder zijn er jaarlijks optredens op koningsdag, bij het vriendenconcert van de vereniging en diverse binnen- en buitenoptredens. Het niveau van het orkest heeft in de loop der jaren ook een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt. In 2014 won het B-orkest het concours in Ammerzoden en in 2016 zal op het festival de titel met verve verdedigd worden.

Inmiddels zijn er vele jeugdige muzikanten ingestroomd van het B- naar het A-orkest en HOV is dan ook zeer trots op deze goede muzikanten uit eigen kweek! Muzikanten die doorstromen blijven minimaal een jaar nog meespelen in het B-orkest voor de continuïteit, velen blijven echter gezellig nog wat langer!