C-orkest

Voor kinderen of ouderen die muziek maken is een van de mooiste ervaringen om samen muziek te maken. Harmonieorkest Vleuten wil haar leerlingen dan ook zo snel mogelijk met dit samenspel in aanraking laten komen. Dit gebeurt via het instaporkest (D) en daarna het C-orkest. In het C-orkest spelen kinderen die meestal ruim een jaar spelen en het orkest staat onder leiding van Christiaan van de Weij. Het orkest repeteert elke woensdagavond van 17.55 uur tot 18.40 uur.

In overleg met de docenten van de muziekschool worden er enkele keren per jaar voorspeel­ momenten georganiseerd in een laagdrempelige setting. Zo snel als dat het mogelijk is, kunnen de leerlingen instromen in of doorstromen naar het orkest. Het orkest verzorgt meerdere optredens per jaar op open lucht en andere locaties waarbij de leerlingen kunnen ervaren hoe het is samen een concert te verzorgen.

Daarnaast is er regelmatig een sociale activiteit waarbij de leerlingen bijvoorbeeld gezamenlijk naar een pretpark gaan. Waar mogelijk wordt dit gecombineerd met een concert, maar voorop staat het gezellig samen optrekken. Uiteindelijk is het C-orkest erop gericht dat de kinderen zich op een leuke manier samen muzikaal ontwikkelen en daar vooral plezier in hebben!