Dirigenten

Arjan
Gaasbeek (A-orkest)

Arjan Gaasbeek_DSC5303zwart witArjan Gaasbeek (1983) begon op vierjarige leeftijd op klarinet en kreeg les van zijn opa. Vanaf zijn tiende vervolgde hij zijn klarinet opleidingbij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg en kreeg daar les van Johan Boonekamp. Verder deed hij op jonge leeftijd mee aan verschillende concoursen, o.a. het Prinses Christina Concours, het Purmerade concours en ook het Jonge Talenten Concours van het Brabants Conservatorium, waar hij een prijs ter waarde van vier jaar college geld behaalde.
Zijn klarinetstudie volgde hij bij Frans de Jong op het Fontys Conservatorium in Tilburg en bij Céleste Zewald aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, Thans studeert hij HaFaBra directie bij Tijmen Botma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.De liefde voor het dirigeren ontstond toen hij werd gevraagd om bij Harmonie OZOD te Tricht het leerlingen orkest te gaan dirigeren. Sinds augustus 2006 is hij dirigent van Harmonievereniging Kunst Na Arbeid  te Ingen, waarmee al verschillende successen werden behaald, o.a. het winnen van de Betuwe Cup in 2007  en een eerste prijs met promotie op het KNFM concours te Zaandam in 2012. Ook met Harmonie Kunst en Vriendschap Maurik, waar hij sinds 2009 dirigent is, werden verschillende successen geboekt, waaronder het winnen van de Betuwe Cup in 2010 en 2013 en een promotie op het KNFM concours te Zaandam in 2011.
Bij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg, waar hij al 20 jaar actief lid is, is hij inmiddels ook dirigent van het Midden Orkest en tweede dirigent van het Grote Orkest.

Matthijs van Ganzewinkel (B-orkest)

Matthijs van Ganzewinkel (1971) uit Vleuten dirigeert het B-orkest van Harmonieorkest Vleuten. Op 7 jarige leeftijd kreeg Matthijs zijn eerste muziekles klassiek orgel. Kort daarna startte hij met lessen saxofoon bij Fanfareorkest Nieuw Leven uit Vianen. Bij dit orkest heeft hij jarenlang gespeeld. Het orkest is in die periode onder andere kampioen van Nederland geworden in de eerste divisie fanfare. Tijdens zijn studie in Wageningen speelde Matthijs bij Philharmonie Gelre in Arnhem en na vestiging in Brabant bij Harmonieorkest Kolpingszonen uit Bergen op Zoom.

Inmiddels was hij ook actief in de lichte muziek als toetsenist in diverse bands en als muzikaal leider en arrangeur van een jazzorkest uit Bergen op Zoom. Hierin speelt hij nog steeds. Sinds enkele jaren speelt Matthijs altsaxofoon in het A-orkest van Harmonie Orkest Vleuten.

In 2010 is hij gestart met de Basisopleiding dirigent Hafabra van Kunstfactor in Tilburg onder leiding van Jan Bosveld en Hans Pastoor. Begin 2013 heeft hij deze opleiding afgerond. Matthijs is tevens lid van het bestuur en de muziekcommissie van Harmonieorkest Vleuten.

Christiaan van der Weij (C-, D- en E-orkest)

SONY DSCChristiaan werd in 1985 geboren in het Friese dorpje Elahuizen en begon met saxofoonspelen op tienjarige leeftijd. Na de middelbare school koos hij niet direct voor het conservatorium, maar studeerde eerst Management, Economie en Recht in Leeuwarden, waar hij zijn Bachelor of Laws behaalde. Tijdens die studie wilde hij ook muzikale uitdaging en zocht daarom solistenconcoursen op.

In september 2011 is hij gestart met de masteropleiding bij de befaamde virtuoze saxofonist Arno Bornkamp aan het conservatorium van Amsterdam. In Utrecht aan de HKU heeft hij zijn bachelor behaald bij Johan van der Linden (sopraansaxofonist bij het Aurelia saxofoonkwartet).

Hij volgde masterclasses bij internationaal gerenommeerde saxofonisten als Claude Delange, Vincent David, Marcus Weiss, Philippe Geiss, en Jan Schulte-Bunert.

Christiaan werd Fries Solistenkampioen bij de Christelijk Bond van Muziekverenigingen in Friesland. Op het Internationaal Solistenconcours van de stichting Wereld Muziek Concours te Kerkrade won hij een eerste prijs met onderscheiding. Tevens heeft hij deelgenomen aan het Prinses Christina Concours waar hij een eerste prijs behaalde en daarnaast werden hem o.a. de Publieksprijs, de Moderne Muziekprijs en de Prins Bernhardcultuurfonds Wisseltrofee toegekend. Christiaan was in 2011 een van de genomineerden voor de HKU-award, voor de meest ondernemende, kwalitatieve en vernieuwende student.

Met het Ricciotti Ensemble en het Frysk Fanfare Orkest toerde hij door Nederland, maar ook door landen als Amerika, Portugal en Singapore. Hij verzorgde solistische concerten met orkesten als het Drents Symfonie Orkest en het Frysk Fanfare Orkest en met koren waaronder het jongenskoor Dzvinochok uit Kiev. Christiaan remplaceert bij Het Promenade Orkest.

Een belangrijke ontwikkeling vormt trio42, een ensemble met de unieke combinatie van viool, harp en saxofoon, uniek in de kamermuziek. Omdat er (nog) geen originele werken voor deze bezetting geschreven zijn, zoeken en arrangeren de musici alle muziek zelf. Dit maakt dat zij vanaf het begin af aan diep bij de muziek betrokken zijn. Met de vele optredens op podia en festivals, waaronder het Internationaal Kamermuziek Festival van Janine Jansen en in de Spiegelzaal van het Concertgebouw oogsten zij veel succes. De eerste CD ‘Destination’ kwam in oktober 2011 in eigen beheer uit en valt inmiddels onder een label.

Hij heeft inmiddels ruime ervaring als dirigent van diverse orkesten. Zo heeft hij heeft vier jaar bij harmonieorkest Concordia Balk het jeugd- en het B-orkest gedirigeerd. En sinds 2009 dirigeert hij bij het Kockengens Blazersemseble het jeugd en het groot orkest. Vanaf april 2012 is hij dirigent geworden bij het C-orkest van Harmonieorkest Vleuten. Momenteel dirigeert hij het E, D en C-orkest van de vereniging.
Christiaan heeft veel ervaring in het samenwerken met jeugd en is daarom ook een van de presentatoren in de Classic Express, de eerst rijdende concertzaal die door heel Nederland.

www.christiaanvanderweij.nl
www.trio42.nl