Jeugdfestival Utrecht Blaast!

Na een succesvolle eerste editie in 2017 organiseert het HOV in samenwerking met Adezi  in november 2019 voor de tweede keer een festival speciaal voor jeugdorkesten. Deze keer met het thema ‘Reis door de ruimte’.

Muzikaliteit,  genieten van muziek maken én van de muziek die anderen maken gecombineerd met veel gezelligheid, dat kenmerkt het festival! Tijdens het festival krijgt elk jeugdorkest 30 minuten podiumtijd om zo te laten horen wat zij in huis hebben.

Voor dit festival wordt speciaal een muziekstuk gecomponeerd. Dit stuk geldt als een verplicht werk voor alle orkesten.  Het belooft een bijzonder stuk te worden, dat naast muzikaliteit ook vraagt om creativiteit van de muzikanten.  Naast dit verplichte werk, kies je als orkest zelf de andere muziekstukken die je laat horen.

We verwachten dat je als orkest in ieder geval één heel dagdeel deelneemt (ochtend: 09.30-12.30 of middag: 13.00 – 16.00). Afhankelijk van het aantal orkesten dat zich aanmeldt, kunnen deze tijden misschien iets aangepast worden.  Naast de inspeeltijd (30 min) en podiumtijd (30 min) heeft het festival een randprogramma. Je gaat luisteren naar één of meerdere andere orkesten en je neemt deel aan twee workshops naar keuze. De workshops zijn gericht op samenwerken en muziek en zullen voor iedereen verrassend zijn.

Wie gaan er met de felbegeerde trofeeën  naar huis? De prijsuitreiking is gesplitst in tweeën: aan het einde van de ochtend en aan het einde van de middag.

Waar en wanneer?

  • Datum zaterdag 16 november 2019
  • Tijd 9.30 – 16.00 uur
  • Locatie Cultuurcampus Vleuterweide, Burchtpoort 3452 MD Vleuten

Kosten

De kosten voor het jeugdfestival zijn:  €95,- per orkest  + €4,- per muzikant. Als  je bijvoorbeeld deelneemt met een orkest van 20 muzikanten betaal  je: 95 + (4x 20) = €175,- Dit is de prijs voor een volledig verzorgd festival. Inbegrepen is:

  • Een supergezellige en muzikale dag
  • 1 muziekstuk, dat je ook na het festival mag houden en uitvoeren
  • Half uur podiumtijd
  • Professionele jury die opbouwende feedback geeft
  • Uitdagende workshops voor alle muzikanten
  • Limonade, thee en wat lekkers voor de muzikanten

Aanmelden?

Klik hier om het aanmeldformulier voor jullie orkest in te vullen. De plaatsing van orkesten geschiedt op volgorde van inschrijving.  Binnen maximaal één week na het toesturen van het aanmeldformulier hoor je of jullie orkest geplaatst is.

Vragen?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Lysbeth of Laurien via jeugdcommissie@harmonieorkestvleuten.nl

Mede mogelijk gemaakt door:

* Fentener van Vlissingen Fonds
* Elise Mathilde fonds
* Cultuur19​
* Utrecht Brass​
* Gemeente Utrecht​