A-orkest

Het A-orkest heeft de laatste jaren behoorlijk wat succes gehad. In het jaar 2000 is het orkest gepromoveerd naar de uitmuntendheidafdeling. In november 2004 zijn de musici verder gepromoveerd naar de 2e divisie na een geslaagd concours in Zaandam. Het jongste succes is behaald eind 2014, toen onder leiding van Arjan Gaasbeek de eerste prijs werd behaald tijdens het prestigieuze concours in Veldhoven. De toegekende 87,5 punten waren goed voor een promotie naar de eerste divisie. Een mijlpaal in de geschiedenis van de verenging en een prachtige afsluiting van een feestelijk jaar ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan.

HOV Berlijn 2014 Gedachtniskirche

Ook heeft het A-orkest een aantal bijzondere concerten gedaan met bekende artiesten, zoals Jan Vayne, Ben Cramer en de Gipsy Boys. Het orkest zal zeker nog meer aansprekende namen aan deze rij gaan toevoegen. In 2009 ging het orkest voor het eerst op een buitenlandse concertreis. De ervaringen in Praag waren zo goed dat al snel plannen eerder gesmeed voor een volgende concertreis. In het lustrumjaar 2014 vertrok het A-orkest op concertreis naar Berlijn, waar het optreden in de historische Gedächtniskirche (zie foto) een onbetwist hoogtepunt was.

Door het jaar heen verzorgt het orkest een aantal standaard optredens zoals ondermeer een Vriendenconcert, Koningsdagconcert en een najaarsconcert. Op 10 oktober 2015 stond de Promsnacht op de agenda. Voor dit optreden werd een manege omgebouwd tot concertzaal waar, in een feestelijke ambiance, een publiek van ruim 800 mensen helemaal uit hun bol ging.

Naast dit soort reguliere zaken gaat het orkest experimenten en samenwerkingen met diverse gezelschappen niet uit de weg. Zo ontving het A-orkest in mei 2014 het Noorse Opus ’82, één van de beste blaasorkesten uit Noorwegen en verzorgde samen een optreden in een uitverkocht Theater Vleuterweide. Daarnaast wordt er voor verschillende projecten samenwerking gezocht met culturele organisaties in de regio. Op vrijdag 29 mei 2015 verzorgde het A-orkest in Theater De Kom een uniek concert i.s.m. musicalgroep Startlight Boulevard: Musicals in Concert.

Het jaar is nog niet voorbij, maar in 2016 vond al een aantal bijzonder concerten plaats. Zoals een optreden met Robert Vos (euphonium) in de concertreeks Verrassende Ontmoetingen in de
Verkadefabriek in ’s Hertogenbosch en een Midzomernachtconcert in de Vlinderhof in het Máximapark. Hier kun je de rest van de agenda bekijken.

Vlinderhof