Orkesten

Harmonieorkest Vleuten bestaat sinds 1949 en is met meer dan 200 actieve leden verdeeld over 7 orkesten een grote, bruisende en gezellige vereniging. Het hele jaar door worden verrassende en ambitieuze concerten verzorgd. Bekijk de agenda.

HOV-A

Divisieorkest (1e) | Het A-orkest is het vlaggenschip van Harmonieorkest Vleuten en komt sinds 2014 uit in de eerste divisie. HOV-A is een ambitieus orkest dat op een zo hoog mogelijk niveau muziek wil maken en ook nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaat.

Lees meer

 

HOV-B

Divisieorkest (3e) | HOV-B speelt met circa 50 muzikanten op 3e divisie niveau en bestaat voor een groot deel uit leerlingen in de leeftijd van 13 tot 23 jaar. Er wordt regelmatig deelgenomen aan een festival of concours en er wordt meerdere keren per jaar een uitdagend optreden gegeven.

Lees meer

HOV-C

Jeugdorkest | Het C-orkest bestaat uit ongeveer 25 leden die het HaFaBra A-examen hebben gehaald of spelen op een vergelijkbaar niveau. De dirigent bepaalt in overleg of iemand in het C-orkest kan gaan spelen. Het C-orkest heeft zo veel mogelijk een echte orkestbezetting.

Lees meer

HOV-D

Jeugdorkest | De kinderen uit het D-orkest hebben ongeveer een jaar les gehad en zijn wat meer ervaren in het samen muziek maken. Het orkest bestaat uit 20 tot 35 leerlingen. Er wordt al wat rekening gehouden met de samenstelling van de verschillende instrumentgroepen.

Lees meer

HOV-E

Jeugdorkest | Bij Harmonieorkest Vleuten starten beginnende muzikanten in het E-orkest. Als je pas een paar maanden muziekles hebt gehad, kun je al bij het orkest komen. Je leert hier samen met anderen muziek maken onder leiding van een dirigent en treedt ook op!

Lees meer

HOV-G

Muziek is voor iedereen! Heb jij gevoel voor ritme? Hou je van muziek? Ben je 16 jaar of ouder en wil jij graag samen met andere mensen met een beperking muziek maken en optreden? Dan is HOV-G iets voor jou!

Lees meer

HOV-O

Het Overdagorkest biedt ruimte aan muzikanten uit ‘de ruime regio Utrecht’ die het leuk vinden om met leeftijdsgenoten op ontspannen wijze mooie muziekmomenten te beleven. Het is een orkest voor de ‘iets in leeftijd gevorderde muzikant’.

Lees meer

HOV-Z

is een jaarlijks project van het Harmonieorkest Vleuten waar muzikanten uit heel Nederland de mogelijkheid krijgen om gedurende de zomerperiode samen muziek te maken. Het orkest bestaat uit enthousiaste deelnemers van alle leeftijden en niveau’s.

Lees meer

HOV

In februari 1949 werd door een klein aantal enthousiaste muzikanten de “Christelijke Harmonie Vleuten” opgericht. Het eerste bestuur stond voor de taak om geld voor muziekinstrumenten bijeen te krijgen. Het lukte om  2.500 gulden te verzamelen, genoeg voor de tweedehands instrumenten van een orkest uit Honselersdijk. Eerste dirigent…

Lees meer