Met de oprichting van het Overdagorkest in juni 2019 is een langgekoesterde wens ingevuld om naast alle jeugdorkesten van het HOV ook een orkest voor de ‘iets in leeftijd gevorderde muzikant’ op te richten.

Dit Overdagorkest biedt ruimte aan muzikanten uit ‘de ruime regio Utrecht’ die het leuk vinden om met leeftijdsgenoten op ontspannen wijze mooie muziekmomenten te beleven. Hiermee willen we hen een goede maar vooral ook gezellige thuishaven bieden. Met de leeftijden wordt soepel omgesprongen: er is geen vaste ondergrens en zeker geen bovengrens!

Het orkest bestaat momenteel uit ca. 30 muzikanten, variërend in leeftijd van 45-85 jaar.

Het orkest wil zich graag op allerlei gelegenheden muzikaal manifesteren, maar zal niet deelnemen aan concoursen. Van muzikanten verwachten we enige beheersing van het instrument (HaFaBra niveau A/B). Bespeel je een blaasinstrument of ben je slagwerker en lijkt het je leuk om mee te doen of wil je gewoon meer weten? Neem dan contact op met Antoinette van Zijl, via hov-o@harmonieorkestvleuten.nl. Als je zelf geen instrument (meer) hebt, dan kan dit mogelijk tegen een bescheiden vergoeding door het HOV beschikbaar worden gesteld.

We zijn nog dringend op zoek naar een slagwerker (iemand die van bladmuziek leest en drumstel en percussie kan spelen), maar ook aanvulling bij klarinetten is welkom.

De repetitie vindt wekelijks plaats op vrijdag van 16.15-17.45 uur o.l.v. Herman Wiegers in De Cultuurcampus in Vleuterweide, Burchtpoort 5, 3452 MD Vleuten.