Arjan Gaasbeek
Arjan Gaasbeek (1983) begon op vierjarige leeftijd op klarinet en kreeg les van zijn opa. Vanaf zijn tiende vervolgde hij zijn klarinetopleiding bij de Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes in Culemborg en kreeg daar les van Johan Boonekamp. Op jonge leeftijd soleerde hij op verschillende concoursen, o.a. het Prinses Christina Concours. Zijn klarinetstudie vervolgde hij bij Frans de Jong op het Fontys Conservatorium in Tilburg en bij Céleste Zewald aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In mei 2017 ronde hij zijn studie HaFaBra-directie bij Tijmen Botma aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen af met uitstekende resultaten. Hij heeft met zijn orkesten (Harmonie K&V uit Maurik, het Groot Orkest van Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg, Harmonie Sub Umbra uit Veldhoven en Harmonieorkest Vleuten) diverse klinkende successen behaald, o.a. het winnen van de Betuwe Cup en diverse promoties op bondsconcoursen. Momenteel volgt Arjan lessen bij Ivan Meylemans.
Daan Voorburg
Daan Voorburg (1998) begon op achtjarige leeftijd op bugel. Al vrij snel was het duidelijk dat de euphonium beter bij hem paste en is hij daar op over gegaan. Op de euphonium bleef hij gestaag groeien tot hij zijn laatste diploma behaalde met het predikaat ‘onderscheiding voor muzikaliteit’. Rond deze tijd kwam Daan ook in aanraking met dirigeren, Danny Oosterman en het Conservatorium van Amsterdam. In 2021 was Daan een van de oprichters van Fanfare ‘Project Orkest’ en is dit ook als een van de dirigenten gaan dirigeren. Tegenwoordig speelt Daan euphonium bij Fanfare ‘Korps Nationale Reserve’ en dirigeert hij bij het opleidingsorkest van DSS Aarlanderveen, Muziekvereniging Waterland, De Bazuin Oud-Beijerland en vanaf maart 2023 ook bij HOV-B.
Christiaan van der Weij
Christiaan van der Weij (1985) begon op tienjarige leeftijd met saxofoon spelen. Naast zijn studie Management & Recht zocht hij ook muzikale uitdaging en nam deel aan verschillende solistenconcoursen. Christiaan behaalde prijzen op o.a. het Internationaal Solistenconcours in Kerkrade en het Prinses Christina Concours. Daarna is hij alsnog gestart met zijn conservatoriumopleiding. Zijn bachelor behaalde hij aan de HKU bij Johan van der Linden en zijn masteropleiding ronde hij af aan het conservatorium van Amsterdam bij saxofoon virtuoos Arno Bornkamp. Momenteel volgt Christiaan aan het conservatorium in Amsterdam de studie Docent Muziek en heeft directielessen van Danny Oosterman.
Christiaan musiceert in diverse ensembles en valt in bij grote orkesten. Hij soleerde dit jaar bij het Rotterdams Filharmonisch en deed een tour door Frankrijk. Daarnaast presenteert Christiaan muziekproducties voor scholen en bij de rijdende concertzaal – de Classic Express – van het Christina Concours. Christiaan dirigeert het C-, D- en E-orkest.
Herman Wiegers
Herman Wiegers (1954) is dirigent en trompettist. Zijn muzikale loopbaan startte, als bij zoveel vakmensen, bij het plaatselijk harmonieorkest. Na twee jaar muziekschool werd hij in 1972 toegelaten tot het Utrechts Conservatorium met als hoofdvak trompet. In 1979 kreeg hij, na proefspel, een aanstelling als trompettist bij het toenmalig Utrechts Symfonie Orkest.
Door een fanfareorkest in het naburige dorpje Cothen kwam Herman in augustus 1985 weer in contact met de amateurblaasmuziek. Deze hernieuwde kennismaking beviel hem zo goed, dat hij in 1989 zijn dienstverband bij het symfonieorkest opgezegde en sindsdien fulltime als dirigent HaFaBra-orkesten werkzaam is. Daarnaast verzorgt hij bij enkele verenigingen de leerlingenopleiding. Sinds 2000 staat hij op de lijst van examinatoren voor de muzikantenexamens. De complete muzikale vorming van muzikanten, zowel individueel als in orkestverband, vind hij het meest interessante aspect van het dirigeren van HaFaBra-orkesten. Sinds juni 2019 is Herman ook dirigent van HOV-O, het overdagorkest van Harmonieorkest Vleuten.
Jan-Willem Slotboom
Jan-Willem Slotboom (1986) is muzikant en theatermaker in hart en nieren. Toen hij in 2012 werd gevraagd om muzikaal leider te worden van een groep waar mensen met een beperking speelde, was hij verkocht. In 2018 richtte hij zijn eigen muzikale theatergroep ‘Theater Tegendraads’ op. Zijn hoofddoel is om mensen met een beperking op een respectvolle manier een podium te bieden. Dit met de speerpunten ‘0ntwikkeling’ en ‘vertrouwen’ in zijn achterhoofd. Met zijn geheel eigen manier van werken zet hij zich in voor een inclusieve/muzikale samenleving.
In 2019 was Jan-Willem betrokken bij de oprichting van het G-orkest. En nu is hij terug: sinds december 2022 dirigeert hij dit bijzondere orkest weer. En dat doet hij met veel passie en plezier.