De vereniging Harmonieorkest Vleuten werd opgericht in 1949 onder de naam Christelijke Harmonie Vleuten. In 1985 werd de huidige naam gekozen en statutair vastgelegd. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit 6 orkesten; aan het A-, B-, C-, D- en E- en O-orkest. De orkesten lopen op in niveau. Het E-orkest is bedoeld voor de leerlingen die in een paar maanden via groepslessen op hun instrument en orkestlessen op hun basisschool hebben ontdekt hoe leuk het is om samen muziek te maken. In het D-orkest spelen  muzikanten samen die al minstens een jaar individuele instrumentles hebben gevolgd. Na verloop van tijd stromen zij door naar het C-orkest, waar het niveau alweer iets hoger ligt. En het B-orkest is voor de al wat meer gevorderde muzikanten (niveau A- of B-examen, afhankelijk van instrument). Als muzikanten ver genoeg gevorderd zijn en er plaats is, mogen ze mee gaan spelen bij het A-orkest, het orkest met het hoogste niveau. Het A- orkest wordt sinds februari 2014 gedirigeerd door Arjan Gaasbeek, het B-orkest wordt gedirigeerd door Erik Rozendoml en bij het C-, D- en E-orkest staat Christiaan van der Weij op de bok. Het HOV telt ruim 180 leden.

Vereniging Harmonieorkest Vleuten is zeer divers, zowel in het soort optredens als in de mix van leden. De verbindende factor is het gezamenlijke doel met ambitie en plezier muziek te maken. De drive om verrassende en ambitieuze concerten te verzorgen wordt gecombineerd met een goede verenigingssfeer.

Facebook

Missie

Harmonieorkest Vleuten is een Utrechtse muziekvereniging waar we met ambitie en plezier muziek maken. De muzikale ontwikkeling van de leden en orkesten staan hoog in het vaandel. We vervullen lokaal een cultureel-educatieve en sociaal-maatschappelijke rol van betekenis door muziek in te zetten als middel voor verbinding en verwondering.