Daverende show bij afsluiting ‘Muziek is de Basis!’

Vleuten 20 april – De grote zaal van Pathé Cinemec in Leidsche Rijn was vrijdagmiddag het toneel voor de spectaculaire afsluiting van ‘Muziek is de Basis!’. Met dit project brengt Harmonieorkest Vleuten inmiddels al voor de 7de keer ‘meer muziek in de klas’. Dit jaar deden er 13 groepen van 5 verschillende scholen mee. De twee eindoptredens mochten beide rekenen op grote publieke belangstelling.

Beeld: Ger Wijtsma

Ruim 250 leerlingen uit de groepen 6 van De Torenpleinschool, De Willibrordschool, De Kees Valkensteinschool, De Zonnewereld en De Krullevaar zijn de afgelopen weken samen met een muziekdocent druk bezig geweest met het samenstellen van muzikale act. Leerlingen hebben zelf bedacht hoe ze de verschillende thema’s muzikaal tot leven wilden wekken en hebben hard gewerkt aan een goede uitvoering. Het resultaat; heel verrassende gevarieerde muzikale presentaties, afgewisseld met optredens van 2 jeugdorkesten en 2 acteurs die er één doorlopende voorstelling van maakten.

Naast het D-orkest, een opleidingsorkest van HOV o.l.v. dirigent Christiaan van der Weij, trad het 54 kinderen tellende projectorkest o.l.v. Henk Veldt op. Bijzonder aan het projectorkest is dat het bestaat uit leerlingen die tot 10-12 weken geleden nog nooit een instrument bespeeld hadden! Na enkele muzieklessen op de muziekscholen zijn de leerlingen al in orkestvorm samen muziek gaan maken. Met nummers als Hallo Allemaal, Hoofd, Schouders, Knie en Teen en Ik dans en ik spring speelden ze de sterren van de hemel.

Trotse ouders, heel veel blije kinderen die een onvergetelijke ervaring rijker zijn – zelf optreden in de grote zaal van Pathé CineMec is immers niet niks – en tevreden projectmedewerkers van Harmonieorkest Vleuten na afloop van de twee voorstellingen. HOV gaat komende weken alweer met de scholen aan de slag voor weer een nieuwe editie van ‘Muziek is de Basis!’