Dubbelconcert HOV-C en Rhythms On The Move

23 maart

Op zaterdag 23 maart organiseren Harmonieorkest Vleuten en Cultuur19 in samenwerking met Dutch Percussion Community een uniek dubbelconcert met slagwerkensemble Rhythms On The Move (DPC) en jeugdorkest HOV-C. Twee verschillende disciplines binnen de muziekwereld laten in Theater CultuurCampus met een meeslepend en swingend programma horen wat de regio Utrecht aan nieuw talent te bieden heeft.

Rhythms On The Move brengt o.l.v. Jaap Firet, Michiel Buijsse en Charles van Zanten een mix van Latin, Afrikaanse en gearrangeerde popmuziek. Een publieksgericht programma van melodisch – en ongestemd slagwerk, voor zowel slagwerkliefhebbers als voor hen die voor het eerst kennismaken met slagwerkmuziek.

HOV-C is het tweede opleidingsorkest van Harmonieorkest Vleuten en bestaat voor het overgrote deel uit jonge muzikanten van tussen de 10 en 14 jaar. Onder leiding van dirigent Christiaan van der Weij spelen zij een gevarieerde mix van popsongs, filmmuziek en speciaal voor blaasorkesten geschreven stukken. Het concert vindt plaats in het kader van Adezi, het programma van Harmonieorkest Vleuten, Cultuur19 en De Bazuin om blaasmuziek in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern te stimuleren.

Het concert vindt van 19.30 tot 21.30 uur plaats in Theater Cultuurcampus (Burchtpoort 5, 3452 MD, Vleuten). Toegang is gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld).