Eindoptreden Muziek is de Basis!

20 april

Op donderdag 20 april vindt weer de spectaculaire afsluiting van het muziekeducatieproject Muziek is de Basis! plaats, met maar liefst 2 voorstellingen in de grote zaal van Pathé bioscoop Leidsche Rijn aan het Berlijnplein.

Het project, waar dit seizoen in totaal 10 groepen van 4 verschillende basisscholen aan mee doen – wordt als sinds 2012 jaarlijks door HOV georganiseerd. Dit jaar participeert ook Jeugdorkest Leidsche Rijn, een jeugd symfonieorkest, in het project.

Afgelopen najaar kregen de leerlingen eerst muzieklessen in de klas. Daar leerden ze over maat, ritme en maakten kennis met verschillende muziekinstrumenten. Een deel van hen koos erna voor een instrument en kreeg groepsles op bijv. klarinet, viool of slagwerk. Dit voorjaar gingen zij samen spelen in het grote MidB projectorkest en hebben de klassen met de muziekdocenten een muzikale act bedacht. Het optreden van het orkest en de acts van de klassen zijn onderdeel van de grote feestelijke projectafsluiting waar ook het D-orkest van Harmonieorkest Vleuten aan mee doet. Het thema dit jaar is Muziek is beweging.

 • Datum
  Donderdag 20 april
 • Uitvoering
  – Leerlingen deelnemende scholen
  – Projectorkest Muziek is de Basis! o.l.v. Jooske van Andel
  – D-orkest Harmonieorkest Vleuten o.l.v. Christiaan van der Weij
 • Locatie
  Pathé Leidsche Rijn, Berlijnplein, Utrecht
 • Tijd
  Show 1: 15:30
  Show 2: 16:45
 • Toegang
  Toegang tot de voorstellingen is gratis, mits je een entreekaart hebt.
  Meer informatie hierover volgt via de deelnemende scholen.