Afsluiting Muziek is de Basis!

11 april

Op donderdag 11 april vindt weer de spectaculaire afsluiting van het muziekeducatieproject Muziek-is-de-Basis! plaats, met maar liefst 2 voorstellingen in de grote zaal van Pathé bioscoop Leidsche Rijn aan het Berlijnplein.

Het project, waar dit seizoen in totaal 12 groepen van 5 verschillende basisscholen aan mee doen – wordt als sinds 2012 jaarlijks door HOV georganiseerd. Dit jaar doen leerlingen van de Willibrordschool, de Bonifatiusschool, de Torenpleinschool, De Achtbaan en Waterrijk mee.

Afgelopen najaar kregen alle leerlingen eerst muzieklessen in de klas. Daar leerden ze over maat, ritme en maakten kennis met verschillende muziekinstrumenten. Een deel van hen koos er daarna voor een instrument te leren bespelen en kreeg muziekles op bijv. klarinet, trompet of slagwerk. Dit voorjaar gingen zij samen spelen in het grote MidB-projectorkest en hebben de klassen met de muziekdocenten een muzikale act uitgewerkt. Het optreden van het orkest en de acts van de klassen zijn onderdeel van de grote feestelijke projectafsluiting waar ook het D-orkest van Harmonieorkest Vleuten aan mee doet. Het thema dit jaar is Music around the World.

 • Datum 
  Donderdag 11 april
 • Uitvoering
  – Leerlingen deelnemende scholen
  – Projectorkest Muziek is de Basis! o.l.v. Jooske van Andel
  – D-orkest Harmonieorkest Vleuten o.l.v. Marion Miltenburg-Goes
  – Met medewerking van DJ Ferry G
 • Locatie 
  Pathé Utrecht Leidsche Rijn – zaal 1, Berlijnplein 100, 3541 CM Utrecht 
 • Tijd 
  Show 1: 15:30
  Show 2: 16:45
 • Toegang 
  Kaarten worden verspreid via de deelnemende scholen