HOV-B in Tivoli Vredenburg

HOV-B leverde een indrukwekkend optreden in Tivoli Vredenburg, waarbij ze een krachtige boodschap van inclusie en diversiteit uitdroegen onder het motto “Doe Normaal!”. Onder leiding van dirigent Daan Voorburg werden de muzikale klanken van het orkest gecombineerd met de vocale talenten van zangeres Saskia Asseler en de opvallende performances van dragqueens Victoria Vyper en Amy Astoria van Absolutely drag.

Het optreden draaide om het herdefiniëren van het begrip ‘normaal zijn’, met nadruk op de vrijheid om jezelf te uiten en te zijn wie je bent, ongeacht verschillen in identiteit of geaardheid. Deze boodschap werd prachtig vertaald door middel van muziek en performance art, wat resulteerde in een ervaring die zowel ontroerend als inspirerend was voor het publiek.

De reacties op het optreden waren zeer positief, met lof van ZIMIHC directeur Appie Alfrink, die het evenement beschreef als “uniek, creatief en een statement om trots op te zijn.” Het optreden herinnert ons eraan dat kunst en muziek niet alleen vermaak bieden, maar ook krachtige instrumenten zijn voor sociale verandering en vooruitgang.

Het optreden van HOV-B zal ongetwijfeld nog lang in het geheugen gegrift blijven als een bron van inspiratie en een moment van reflectie over de ware betekenis van normaliteit en de noodzaak van inclusie in onze samenleving.