HOV-B – Jubileumconcert Kunstencentrum Nieuwe Vaart

16 juni

Kunstencentrum Nieuwe Vaart, bestaat dit seizoen 50 jaar. Ter gelegenheid van dit lustrum zullen er op 16 juni 2 grootse voorstellingen zijn rondom Kasteel de Haar.

HOV-B, met daarin een groot aantal (voormalige) leerlingen van Nieuwe Vaart, zal deze dag een prominente rol vervullen. Zij spelen o.l.v. Erik Rozendom een speciaal op deze dag afgestemd programma, waarbij ook alle andere leerlingen van Nieuwe Vaart kunnen meedoen in het groot muziekschoolorkest o.l.v. Henk Veldt. Partijen worden voor iedereen op maat gemaakt.

Met de muzikale voorstelling wordt de verplaatsing van het toenmalige dorp Haarzuilens wordt verbeeld. Rond 1900 moesten de huisjes en boerderijen wijken voor de tuinen van het uit ruïnes herrezen Kasteel. Een waar spektakelstuk, mis het niet.

Op deze dag vindt ook de inauguratie plaats van een nieuw carillon in de Châtelettoren bij Kasteel de Haar. Basis van dit klokkenspel zijn de 12 in onbruik geraakte klokjes die hingen boven de ingang van de Muziekschool Vleuten aangevuld met 16 klokjes.

De voorstelling zal deze dag twee keer worden uitgevoerd: om 16.00 uur en om 19.30

Locatie Kasteellaan 1, 3455 RR, Haarzuilens