HOV-C bij Podium Takeover

15 april 2023

Op zaterdagavond 15 april is de Takeover van Podium Hogewoerd een feit. In een multidisciplinaire showcase van ca. een uur laten de jongeren van Podium Takeover zien waar ze in zeven workshops naartoe hebben gewerkt. Podium Takeover is een open podium met voortraject voor alle kunstvormen.

In februari begonnen de jongeren aan dit nieuwe KLUB19 project. Ze meldden zich aan voor rap, muziek, street art of hadden een overige kunstvorm in gedachten. Ook zijn achter de schermen jongeren betrokken bij de organisatie en techniek. De deelnemers zijn in wekelijkse coachingsessies aan de slag gegaan met een professionele maker. Onder regie van theatermaker Reno van Rijsewijk is hier een geheel uit gesmeed.

Ook HOV-C doet mee! Samen met rappers Royal en Della Dix hebben de orkestleden gewerkt aan een speciaal voor de Podium Takeover gemaakte rap. Ze hebben ideeën voor de tekst gegeven en samen met Christiaan de muziek er onder gezet. En dit betekende: los van wat er op je blaadje staat, improviseren en meegaan op de beat. Zo ontstond een vette crossover: rap meets harmonie!

 • Datum
  Zaterdag 15 april
 • Uitvoering
  – Deelnemers Podium Takeover KLUB19 (jongerenprogramma Cultuur19)
  – C-orkest Harmonieorkest Vleuten o.l.v. Christiaan van der Weij met Royal en Della Dix
 • Locatie
  Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, De Meern

Meer informatie over tijden en toegang volgt.