HOV-D wint jeugdfestival 2023!

Op zondag 12 november bracht Harmonieorkest Vleuten voor de vierde keer het Jeugdfestival tot leven in de CultuurCampus. Deze editie stond volledig in het teken van Wereldmuziek. Het festival bood een podium aan getalenteerde jeugd- en opleidingsorkesten die hun creatieve en muzikale vaardigheden vertoonden. Het hoogtepunt van de dag was de overwinning van HOV-D van Harmonieorkest Vleuten o.l.v. Christiaan van der Weij.
Het programma begon om 09:15 uur met een betoverend optreden van Kunst & Vriendschap uit Maurik, gevolgd door andere opmerkelijk creatieve en muzikale optredens van jeugdorkesten zoals KTSM uit Tiel, St. Caecilia uit Hoogland, Amicitia uit IJsselstein, De Bazuin uit Utrecht en DSS uit Aarlanderveen.
Ook werden de deelnemers verwend met inspirerende workshops die de diversiteit van Wereldmuziek weerspiegelden. Van het bespelen van de ukelele en de dabuka tot zang en dans, de jeugdige muzikanten kregen de kans om hun horizon te verbreden. Een doorlopende workshop ‘maak je eigen instrument’ in de foyer bood deelnemers en toeschouwers de mogelijkheid om zelf creatief aan de slag te gaan.
De jury, bestaande uit Bert Groothedde, Merel van Huisstede en Maré Kooijman, stond voor de lastige taak om de artistieke prestaties te beoordelen en de winnaar van de dag te bepalen. Uiteindelijk wist HOV-D van Harmonieorkest Vleuten de jury te overtuigen en ging er vandoor met de welverdiende overwinning. Het publiek heeft genoten van een prachtig optreden dat verschillende aspecten van creativiteit en muzikaliteit naar voren bracht.
Het Jeugdfestival 2023 was niet alleen een viering van muziek maar ook van culturele uitwisseling en samenwerking. Het evenement trok een enthousiast publiek en bood een dag vol inspiratie, educatie en bovenal, prachtige muziek. De organisatoren kijken nu al uit naar de volgende editie van dit groeiende festival.