HOV-E en HOV-G: Vrolijke noot bij je thuis!

Vanuit de CultuurCampus in Vleuterweide sloot Harmonieorkest Vleuten op 18 oktober de Culturele Zondag Leidsche Rijn af met een livestream van een bijzonder duoconcert.

Muziek dat voel je en maakt je blij. Geen belemmeringen of taalbarrières bij dit optreden van het jongste orkest van de vereniging (HOV-E) en het G-orkest, in samenwerking met Cultuur19. Een afwisselend programma waar het muziekplezier van afspat!

Dus ga er maar eens goed voor zitten en haal letterlijk de muziek in huis. Er zitten zeker bekende liedjes bij, dus zing of speel thuis lekker mee op je pan met pollepel of een ander ‘instrument’.

Bijzonder is dat alle orkestleden pas kort muziek maken, zo’n 1 tot 1,5 jaar. En ze treden nú al op. HOV-E heeft zelfs al een paar concertjes gegeven, maar voor HOV-G wordt dit de allereerste keer. Natuurlijk hadden we je liever live laten meegenieten van deze première, maar online is in deze tijd een prima alternatief.

Onder het motto ‘Muziek is voor iedereen’ is HOV in oktober 2019 gestart met het G-orkest voor mensen met een beperking. Er zijn nu 10 leden die keyboard, accordeon en slagwerk spelen. Paulien Kamphuis-Slaa leidt het orkest en speelt zelf de melodie mee op piano. Na de Corona onderbreking dit voorjaar, wordt er nu weer iedere vrijdagavond enthousiast gerepeteerd.

Het E-orkest is het beginnersorkest van HOV. Kinderen die nog niet zo lang muziekles hebben, leren hier om in een orkest samen te spelen. En dat kan zelfs als je pas net een instrument bespeelt. Dirigent Christiaan van der Weij zorgt er met zijn creatieve insteek voor dat je leert maar ook veel plezier hebt bij het muziek maken in het orkest.

Foto’s: Ger Wijtsma