HOV en Orkest Orventus spelen Ticket to Ride – Music edition 

Het is een van de populairste bordspellen van de laatste jaren: Ticket to Ride, waarmee je per trein de wereld rondreist om via zo veel mogelijk bestemmingen zo veel mogelijk punten te verzamelen. Dit gegeven vormde het uitgangspunt van een muzikale rondreis tijdens het concert dat HOV-A en Orkest Orventus op 9 april voor een volle zaal in de CultuurCampus speelden. 

Het A-orkest van Harmonieorkest Vleuten opende het concert o.l.v. Arjan Gaasbeekin het oude Perzië, met Persis van James L. Hosay en nam het publiek via Nederland, Denemarken naar Schotland, met Hymn of the Highlands van Philip Sparke om vervolgens via Egypte door te reizen naar spectaculair einde in Zuid-Oost Europa met de Balkan Dance van Etienne Crausz. 

Na de Pauze was het de beurt aan Orkest Oreventus o.l.v. Jacco Nefs om vanuit Groot-Brittannië met de Jubilee Overture, via tussenstations in Nederland en Frankrijk, uiteindelijk met Trittico van Vaclav Nelhybel, de Bohemen aan te doen. Met reden, want de stukken die zij speelden vormen een deel van het programma dat Orkest Orventus in juli zal uitvoeren op de prestigieuze WASBE Conference voor blaasmuziek in Praag, als vertegenwoordiger namens Nederland. 

Meer foto’s vind je op de website van Ger Wijtsma.