HOV organiseert 3e editie Jeugdfestival Utrecht Blaast!

19 maart

Op 19 maart 2022 organiseert het HOV in samenwerking met Cultuur19  voor de derde keer een festival speciaal voor jeugdorkesten. Dit keer met het thema ‘Superhelden en stripfiguren’.

Muzikaliteit,  genieten van muziek maken én van de muziek die anderen maken gecombineerd met veel gezelligheid, dat kenmerkt het festival! Tijdens het festival krijgt elk jeugdorkest 30 minuten podiumtijd om zo te laten horen wat zij in huis hebben.

Speciaal voor dit festival is door Ivo Kouwenhoven een muziekstuk gecomponeerd, dat door alle orkesten als verplicht werk wordt uitgevoerd. Het is een bijzonder stuk geworden, dat naast muzikaliteit ook vraagt om creativiteit van de muzikanten.  Naast dit verplichte werk, kiest elk orkest zelf ook muziekstukken om tijdens hun optreden te spelen.

Naast de inspeeltijd (30 min) en podiumtijd (30 min) heeft het festival een randprogramma. Je gaat luisteren naar één of meerdere andere orkesten en je neemt deel aan 1-2 workshops naar keuze. De workshops zijn gericht op samenwerken en muziek en zijn voor iedereen verrassend.

Publiek is welkom en toegang is gratis. Deelnemen aan de workshops is voorbehouden aan de deelnemers, maar jeugdig publiek kan aansluiten in het open atelier striptekenen.

Datum en tijd
Het jeugdfestival is op zaterdag 19 maart 2022.  Je kunt je als orkest de hele dag vermaken op het festival. We verwachten dat je één dagdeel (ochtend/ middag) reserveert voor het festival.

Het festival start om 09.00 uur en is afgelopen om 15.15 uur.

Locatie
Cultuurcampus Vleuterweide
Burchtpoort
3452 MD Vleuten

 Vragen?
Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Laurien via jeugdfestival@harmonieorkestvleuten.nl