Jeugdfestival Utrecht Blaast! – Space Mission

Het verplichte werk voor het Jeugdfestival Utrecht Blaast is bekend. Ivo Kouwenhoven componeerde rond het thema ‘Reis door de ruimte het stuk Space Mission. Aan de deelnemende orkesten nu de uitdaging om iets creatiefs aan de uitvoering hiervan toe te voegen.

Ivo zelf vindt het een grote eer dat hij het verplichte werk mocht componeren: “De titel van mijn stuk is: Space Mission. De jeugdorkesten kunnen er zelf hun creativiteit in kwijt. Film, tekst, gedicht, verzin het… Zo betrek je de jeugd bij hún optreden van hún muziekvereniging. Allemaal heel veel succes gewenst en geniet van elke noot die je speelt.”

Dus: laat al jullie creativiteit hier op los, de invulling is helemaal vrij. Vragen die je als orkest kunt stellen tijden het voorbereiden zijn:

  • Waar denk je aan bij Space Mission?
  • Hoe kun je dit laten zien/ horen? Denk aan bijvoorbeeld fotografie, kleur een gedicht.

Naast de muzikale uitvoering zal ook de creativiteit apart gewaardeerd worden door een vakkundig jurylid. Beide elementen wegen mee bij het bepalen van de winnaar van het festival.

Meer info over Jeugdfestival Utrecht Blaast!

LET OP: er is op dit moment nog plek voor 1 orkest. Wil je meedoen, laat het dan zo snel mogelijk weten, want vol = vol.