Volle zaal bij familievoorstelling ‘Melodietje’

Zondag 24 oktober genoten ruim 200 mensen in de CultuurCampus van de familievoorstelling ‘Ik heb een Melodietje in mijn hoofd’ van Harmonieorkest Vleuten en Cultuur19.

Sophie van den Berg vertelde het verhaal van Laurens die een melodietje in zijn hoofd heeft wat er maar niet uit wil. Hij gaat op zoek naar waar het vandaan komt en reist daarvoor via een tijdmachine terug in de tijd. Laurens bezoekt allerlei beroemde componisten die tot leven komen als verrassende rol van orkestleden en dirigent. We horen bekende muziek van o.a. Mozart, Bach, Beethoven en Händel: een feest der herkenning voor het publiek. En voor de vele kinderen in de zaal, een leuke kennismaking met deze klassiekers, waar ze op konden meedansen en -spelen.

Uiteindelijk blijkt Laurens zijn eigen melodietje te hebben bedacht. Hij schrijft het op en brengt het naar dirigenten Christiaan van der Weij en Herman Wiegers die het met het gecombineerde jeugd (E)- en overdagorkest voor hem spelen.

Na afloop kon nog een eigen melodietje worden geschreven en worden gespeeld op instrumenten. Een heerlijke muziekmiddag waar de energie en het plezier vanaf spatte!

Foto’s: Ger Wijtsma