Overdagorkest HOV-O van start

Vrijdag 7 juni heeft een enthousiaste groep van 17 ‘rijpere’ muzikanten, waaronder enkele ‘herintreders met respectabele leeftijden, onder de enthousiaste leiding van dirigent Herman Wiegers, de aftrap gegeven van het Age Friendly HOV-O – het Overdagorkest van Harmonieorkest Vleuten.

Dit Overdagorkest biedt ruimte aan muzikanten uit ‘de ruime regio Utrecht’ die het leuk vinden om met leeftijdsgenoten op ontspannen wijze mooie muziekmomenten te beleven. Hiermee willen we de veteranen binnen de wereld van de blaasmuziek een goede maar vooral ook gezellige thuishaven bieden. Met de leeftijden wordt soepel omgesprongen: aan de onderkant wordt geen grens gesteld, maar aan de bovenkant zeker niet. Het nieuwe orkest repeteert op de vrijdagmiddag van 16.00 uur tot ca 17.30/17.45 uur (met een kleine pauze) onder de bezielende leiding van dirigent Herman Wiegers in de theaterzaal van de CultuurCampus in Vleuterweide.

Het orkest wil zich graag op allerlei gelegenheden muzikaal manifesteren, maar zal niet deelnemen aan concoursen. Van muzikanten verwachten we enige beheersing van het instrument (HaFaBra niveau A/B). Bespeel je een blaasinstrument of ben je slagwerker en lijkt het je leuk om mee te doen of wil je gewoon meer weten over dit orkest? Neem dan contact op met Jan Weergang of Jan uit den Bosch, via overdagorkest@harmonieorkestvleuten.nl. Als je zelf geen instrument (meer) hebt dan kan dit mogelijk door het HOV beschikbaar gesteld worden.