Projectafsluiting Muziek is de Basis! 2019/2020

Op zondag 25 oktober om 15.30 uur sloot Harmonieorkest Vleuten het schoolmuziekproject ‘Muziek is de Basis!’ feestelijk af met een online film van de eindvoorstelling. 

Het project is in de herfst van 2019 gestart in 13 schoolgroepen bij 4 basisscholen (Kees Valkenstein, Torenpleinschool, Willibrord, Zonnewereld). Leerlingen hebben in de klas diverse muzieksoorten en instrumenten leren kennen. Een deel van hen koos erna om een instrument te gaan bespelen en neemt – na lessen dit voorjaar – nu deel aan het projectorkest. De schoolgroepen hebben in de klas een eigen eindact gemaakt.

In deze eindvoorstelling onderzoekt Professor BiJoz of muziek effect heeft op het gedrag van dieren. Maar dat doet hij niet alleen, hij wordt daarbij geholpen door de schoolgroepen, het projectorkest met dirigent Bert Groothedde en het D-orkest van HOV met dirigent Christiaan van der Weij.

Dus: ben je benieuwd wat de kinderen in dit project hebben geleerd en hoe dieren reageren op muziek? Kijk dan online naar de Muziek is de Basis! projectafsluiting.

De techniek is verzorgd door studenten van de MBO-opleiding Licht, Beeld en Geluid van RijnIJssel in samenwerking met ProduceIT.