Start nieuw seizoen Muziek is de Basis!

Het HOV-project Muziek is de Basis! staat weer op het punt van beginnen. Dit schooljaar doen er 4 scholen mee, met in totaal maar liefst 13 groepen. Op 28 en 29 oktober wordt tijdens twee informatieavonden uitgelegd wat MidB precies inhoudt.

Tijdens dit project krijgen 320 kinderen in schooltijd een serie van 6 muzieklessen. Hiervoor zijn er 3 enthousiaste muziekdocenten aangetrokken (Jooske, Thomas en Jorik) die natuurlijk ook weer meerdere keren instrumenten mee zullen nemen die de kinderen zelf mogen uitproberen. Verder leren ze verschillende soorten muziek te onderscheiden, hoe muziektaal wordt geschreven, en welke soorten orkesten en instrumenten er bestaan. Daarnaast wordt er veel gezongen en weten de leerlingen na afloop hoe je ritmes moet spelen.

Aan het einde van deze eerste fase kunnen de kinderen  kiezen om door te gaan met muziek maken op een instrument. Zij krijgen dan eerst een aantal groepslessen per instrument, om daarna samen met alle andere instrumenten in een orkest samen te spelen.

In de laatste fase volgt opnieuw een serie muzieklessen in schooltijd, waarin alle leerlingen weer meedoen om toe te werken naar een spetterend eindoptreden op donderdag 28 mei 2020!

Meer informatie

Op maandag 28 oktober en dinsdag 29 oktober zijn er twee ouderavonden waar het hoe en waarom van het project wordt uitgelegd. De ouders van de deelnemende kinderen hebben hiervoor een  uitnodiging gehad.

Ze zijn vrij toegankelijk op:

  • 28 oktober 2019 van 19.30-21.00 uur Basisschool De Zonnewereld, Teunisbloemlaan 54, 3452 CB Vleuten
  • 29 oktober 2019 van 19.30-21.00 uur Basisschool Kees Valkenstein, Kortland 33, 3451 VD Vleuten