Topeditie HOV Promsnacht

Dat de Promsnacht van Harmonieorkest Vleuten in de afgelopen jaren is uitgegroeid tot hét feest in Vleuten waar je bij geweest moet zijn, is niets te veel gezegd. Het publiek van ruim duizend man ging tijdens deze 25e editie in de tot concerthal omgeturnde manege Van Vulpen volledig uit z’n dak.

foto’s Ger Wijtsma

Bij de organisatie van deze jubileumeditie liet de stichting Promsnacht uiteraard niets aan het toeval over. Met een professionele lichtshow en tot in de puntjes verzorgd geluid door de technici van Ampco kon Harmonieorkest Vleuten niet beter over het voetlicht komen.

Na het traditionele openingsnummer Also Sprach Zarathustra begaf het orkest zich onder leiding van dirigent Arjan Gaasbeek eerst in de klassieke sferen. Met solistische stukken als Einsame Hirte (Joyce Norbruis-Meijer op dwarsfluit) en Czardas (Olaf Weergang op xylofoon) werd vervolgens langzaam toegewerkt naar moderner, Nederlandstalig repertoir, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor de gastvocalisten. Amanda Simons maakte indruk met De Zee, waarna Danny Lukassen het publiek in vervoering bracht met Het Dorp en Laat me. Promsveteraan Jason Bouman zweepte vervolgens het publiek op met Stil en mij en Dansen op de vulkaan, waarna het feest definitief losbarstte.

Na de pauze was het de beurt aan rockklassieker als Radar Love en Proud Mary, waarna Bella Ciao (Carien Hoogstraten op trompet) de zaal op z’n kop zette. Het publiek kon daarna uit volle borst meezingen met onder meer Sweet Caroline, Ik kan het niet alleen en tot slot Hey Jude. Na afloop van het concert werd er tot laat in de nacht gedanst op de muziek van DJ Ferry.