Nomade Pensée – Zingende Beelden

14 mei

Jaarlijks organiseert Cultuur19 Zingende Beelden, een theatrale wandelroute langs dansvoorstellingen bij de  zeven kunstwerken in het Máximapark. Dit jaar vindt Zingende Beelden plaats op 14 mei. HOV-B zal dan bij één van deze locaties optreden met de dansers van Dansatelier 42.

De eerste plannen voor de samenwerking van DC1 II High/Dansatelier 42 en HOV-B stammen al uit 2020. Dat jaar kon het evenement vanwege de coronamaatregelen echter niet doorgaan. Maar nu, drie jaar later is het alsnog zover: 20 dansers en 50 muzikanten nemen je mee naar een nieuw volk dat op een plek landt en het gebied probeert te bemachtigen. De lokale bevolking gaat hierover de strijd aan, maar na inkeer van de indringers komt er een samenwerking en gaan ze als 1 volk verder.

Met de combinatie van prachtige moderne dans, sfeervolle live muziek en natuurlijk het kunstwerk  in de mooie parkomgeving, zorgen de dansers en het orkest voor een onvergetelijke ervaring.

De locatie is het beeld van Rob Voerman (zonder titel). HOV-B en de dansers van Dans Atelier 42 spelen hier de voorstelling: ‘Nomade Pensée’.

Voor meer informatie, zie de website van Zingende Beelden

 • Datum
  Zondag 14 mei
 • Uitvoering
  B-orkest Harmonieorkest Vleuten o.l.v. Daan Voorburg met DC1 II High (Dans Atelier 42)
 • Locatie
  Vertrek vanaf het Observatorium (naast Parkrestaurant Anafora, Uilenboslaan 1, Vleuten)
 • Tijd
  De routes vertrekken om:
  11:00
  13:00
  15:00
 • Toegang
  Gratis